Отличия за доброволци

В 14.00 ч., утре 7 декември, във фоайето на Общинския културен център в Разград ще бъдат връчени традиционните вече отличия „Доброволчеството носи щастие“, по повод Международния ден на доброволеца.

Камапанията се организират за втора поредна година от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център. Номинираните за отличията трябва да са:

–  Ученици – участници в училищни превантивни кампании по повод Световния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици – 26 юни, Световния ден на психичното здраве – 10 октомври, Международния ден за безопасен интернет, както и кампании, свързани с превенцията на употребата на алкохол, цигари и др.;

–  Ученици, взели участие в дейности, полезни за общността на града: посещения в центрове за социалните услуги и болничните заведения; спасяване на животни или грижа в приюти за тях; грижа за местата за отдих в Разград и околността.;

– Ученици с добри и благородни постъпки, проявили подкрепа в труден момент, запазили достойнството и помогнали на хора от уязвими групи.

Междувременно днес, по повод Международния ден на доброволеца, Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център организираха среща с новите доброволци – 16 ученици от ППМГ „Акад.Н.Обрешков“, НПТГ „Ш.Петьофи“, ПГИ „Робер Шуман“, ПГТС  „Хр.Смирненски“ и ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“. Доброволците бяха приветствани от председателя на Общински съвет по наркотични вещества Станислава Петрова с пожелания за много здраве, успехи и борбеност в тази не лека мисия на доброволци.

След като всички се запознаха помежду си и разказаха за себе си, изгледаха кратък филм за доброволеца. Бяха обсъдени идеи за бъдещата работа на доброволците, за участието им в проекти и инициативи, които излизат от рамките на учебните часове. На края на срещата доброволците бяха почерпени със специално изработена за срещата торта с послание „Доброволчеството носи щастие“ заедно с логото на ОбСНВ и ПИЦ.

/e-Razgrad/

Hits: 91

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.