Откриха новите физкултурни салони на Езиковата и „Вапцаров“

На тържествена церемония днес бяха открити новопостроените физкултурни салони на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и на ОУ „Й.Вапцаров.

Двете зали са една над друга в обща сграда, изградена по проекта за модернизиране на образователните институции в Разград.

Лентата прерязаха кметът Денчо Бояджиев и директорите на двете училища Пейчо Георгиев и Галин Парашкевов.

Кметът поздрави учителите и учениците затова, че имат най-модерните спортни съоръжения в града, пожела им да ги ползват пълноценно и скоро да го поканят на тържество за посрещане първите шампиони у нас и по света, започнали пътя си към високото спортно майсторство именно тук.

Пейчо Георгиев нарече деня исторически, защото гимназията, никога в цялата си 135-годишна история, не е имала физкултурен салон. Подкрепи го и Галин Парашкевов, защото, макар и по-младо, училище „Вапцаров“ също за пръв има физкултурен салон.

На церемонията присъстваха още зам.-кметовете на Разград Милена Орешкова, Полина Иванова, Мирослав Грънчаров и Добрин Добрев, зам.-областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, началникът на РУО Ангел Петков, бившите кметове на Разград Венелин Узунов и Валентин Василев, общински съветници, директори на училища, родители, граждани. И много, много деца от двете училища.

С 1 512 070 лв. без ДДС в двора на Езиковата гимназия е изградена сграда с разгъната застроена площ на всички етажи от 1 513 кв. м и размери на физкултурните салони, осигуряващи многофункционална площ за провеждане на учебния процес – игрално поле за баскетбол със стандартни размери (26/14), волейбол, бадмингтон, футбол на малки врати.

Сградата е на три нива и ниско тяло за спомагателна и обслужваща дейност. На първото, полуподземно ниво са разположени зала с игрално поле, съблекални, умивални, бани и тоалетни за учениците, помещение за преподаватели, санитарен възел, помещение за оборудване и склад.

Второто, междинно ниво, включва зала за аеробика, зала за фитнес, сауна, санитарни възли за момчета и момичета и склад.

Третото ниво се състои от зала с игрално поле, съблекални, умивални, бани и тоалетни за учениците, помещение за преподаватели, санитарен възел и два склада.

Отоплението на салоните е с енерговъзстановяващи блокове, а в битовите помещения с алуминиеви радиатори и конвектори. На покрива на сградата са монтирани 10 слънчеви колектора. След тържеството в злата на ГПЧЕ бе и първото състезание – волейболна среща между отбор на учителките и на ученичките.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.