Откриха наркооранжерия за марихуана в Разград

КРАЙ СТРАЖЕЦ КРИМИНАЛИСТИТЕ ПОПАДНАЛИ НА СКЛАД ЗА СУШЕНЕ НА КАНАБИС

До пригодената за отглеждане на канабис оранжерия се стигнало, след като около 7.00 часа на 14 август по околовръстния път в посока жп гара Разград е спрян автомобил „Хюндай Санта Фе“ , съобщиха от полицията.

 

В хода на полицейската проверка 26-годишният водач е тестван за употреба на дрога. Резултатът се оказал положителен на канабис. Извършени са процесуално-следствени действия – претърсване в имота на лицето. В избеното помещение е открита текстилна правоъгълна палатка с метална конструкция и фолиева изолация, пригодена като наркооранжерия за отглеждане на марихуана. В палатката са установени 7 саксии със засадени в тях растения от рода на конопа.

Намерената палатка е снабдена с необходимото оборудване ( led-лампа, вентилационна система и таймеров механизъм за включване на инсталацията). При отрязване и претегляне на растителната маса в саксиите е установено, че същата е с общо тегло 3.520 кг. При претърсването в същото избено помещение са открити още едно съцветие от суха зелена тревиста маса, както и малка кутийка със суха зелена тревиста маса с тегло 6 грама. Открити са и 30 боеприпаса за огнестрелно оръжие с различен калибър, които са иззети като веществено доказателство по досъдебното производство. Мъжът е задържан.

В хода на работа по образуваното досъдебно производство около 12 часа на 14 август криминалистите влезли в имот във вилна зона “Стражецки лозя” до Разград. В селскостопанска пристройка към къщата, обитавана от 42-годишен мъж, е открита суха зелена тревиста маса, окачена да съхне на простор, която при теглене се установи, че е с тегло 2,73 кг. На втория етаж на имота, обитаван от брата на лицето, са намерени 7 стъклени буркана със суха зелена растителна маса с общо тегло 305 грама, 2 хартиени пакета със суха зелена растителна маса с тегло 500 гр, кашон с 1,515 кг суха растителна маса. В друго помещение са открити 80 гр суха зелена растителна маса.

При извършения оглед на местност, намираща се на около 560 м югозападно от вилния имот се намериха 6 гнезда с насадени в тях различен брой стръкове марихуана. Намерените конопени растения са с тегло 9,35 кг. При тестване с полеви наркотест всички открити и иззети количества суха растителна маса реагират положително на марихуана. Общо иззетото количество наркотични вещества възлиза на 14,5 кг марихуана. Лицата са задържани. Работата по случая продължава.

/е-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.