Откриха и обновената детска градина “Славейче”, утре –  яслата „Слънчево детство“ и градината „Райна Княгиня“ – и двете в жк „Орел“

Лентата за откриването на обновената детска градина “Славейче“ прерязаха кметът Денчо Бояджиев и директорът на детското заведение Младенка Ботева.

Тя е вторият обект от проекта за обновяване на образователната инфраструктура в Разград, съобщиха от пресцентъра на местната администрация .

Кметът Бояджиев поздрави педагозите от колектива на забавачницата за това, че вече възпитават децата на Разград в много по-добри условия. Увери и родителите, че трябва да са спокойни, че децата им растат в много по-добра обстановка, а на 178-те малчугани в градината пожела да се радват на весели игри в обновеното детско заведение и да слушат своите учителки.

Кметът припомни, че средствата по проекта „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“ бяха договорени през август 2015 г., когато заедно с тогавашния министър на регионалното развитие Лиляна Павлова той подписа сертификата за отпускането им. „Не малко трудности имаше, но сме на финала, който е най-хубавата част от проекта, а хубавите неща са най-важни и най-трайни“ – заяви Денчо Бояджиев.

Отец Дмитрий Терзи отслужи водосвет за здраве и благоденствие, а в програмата на официалната церемония участваха децата от четвърта група „Слънчице“. Облечени в народни носии, те изпяха песен за България, а след прерязването на лентата изпълниха и Химна на Република България.

Сред гостите на детската градина бяха: областният управител Гюнай Хюсмен, заместникът му Евгени Драганов, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, заместник-кметовете Добрин Добрев и Милена Орешкова.

Ремонтните дейности в ДГ „Славейче“ в жк „Орел“ са на стойност 359 537лв. без ДДС. Направена е нова хидроизолация на покрива от мембрана, изградена е инсталация за топла вода и са монтирани 18 слънчеви колектора; подменени са радиаторите, а осветлението вече е с енергоспестяващи осветителни тела. Пребоядисани са подовете, стените и таваните. Детската градина е оборудвана с нови легла и шкафове. В двора са подменени настилките, монтирани са нови детски съоръжения, изградена е достъпна архитектурна среда.

Общата стойност на проекта „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на Разград по ОП „Региони в растеж“ е 9 897 137 лв. за 11 обекта (2 детски ясли, 2 училища и 7 детски градини) и строеж на нов физкултурен салон и тяхното оборудване и обзавеждане.

Утре ще бъде церемонията за откриването на основно ремонтираните детска ясла „Слънчево детство“ и  детска градина „Райна Княгиня“ – и двете в жк „Орел“

/e-Razgrad/

Снимки: Общинска администрация

Hits: 0

One Reply to “Откриха и обновената детска градина “Славейче”, утре –  яслата „Слънчево детство“ и градината „Райна Княгиня“ – и двете в жк „Орел“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.