Отборите на “Вълци-Разград” продължават състезателната година в пълен състав

С отпускане на мерките възобновяват поетапно и школите в училищата

След серията от прекъсвания и забрани за спорт, малките баскетболисти се завръщат в залата с желание и хъс за игра. Отборите вече усилено се готвят за началото на пролетния полусезон от първенството в зона „Добруджа“. Състезателите на „Вълци-Разград“, картотекирани в клуба, са вече над 100, разпределени в 7 възрастови групи. Този факт не е невероятен, но пък говори красноречиво за желанието на децата.

“Впечатлението ни е, че децата в Разград искат да спортуват, повечето дори и няколко вида спорт. Затова и така остро се очертава нуждата от спортни съоръжения – както завършването на зала „Абритус“, така и обновяване на текущите бази за всички видове спорт, за да има поле за изява. Особено в тези времена е все по-нужно децата да имат “отдушник” – място, където да изразходват енергията си, да вложат емоциите си в градивна посока и да срещнат приятели и съмишленици, с които заедно да постигат успехи. Смятаме, че в дългосрочен план именно грижата за децата трябва и ще е най-добрата инвестиция за бъдещето на града ни”, споделиха от клуба.

До края на февруари ще се изиграят всички отложени кръгове от есенния кръг на сезон 2020/2021, след което ще стартира и пролетния дял от първенствата, в които целта на Вълците е да се класират поне с два отбора на финали.

На 10 февруари в Русе отборът на момичета до 14 г. загуби срещите си срещу „Светкавица“ –  Търговище (с 41:48) и „Доростол“ –  Силистра (34:48), но въпреки това момичетата на треньора Пенко Велчев показаха изключително израстване. Само за 2.5 години те успяха да изградят едно много добро ниво на игра, конкурентно на силните школи в региона.

Същевременно на 12 февруари в Шумен момчетата до 12 години загубиха двата си мача – от “Ънстопабъл” – Добрич с 27:70 и “Спартак” – Плевен с 25:58 в състезание с година по-големи от тях противници. Скоро се очаква и календарът за новия полусезон, в който Вълците ще имат поне две домакински състезания.

За всички тези състезания баскетболистите имат подкрепата на „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“, както и на приятели на баскетбола и родители, които изграждат една общност от хора, припознали баскетбола като позитивна и градивна част от живота на децата.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.