Огнени ритми от всички краища на света на Ларгото

Хилядите зрители на Ларгото се насладиха и бурно аплодираха огнените ритми и красивите изпълнения на участниците във втория вечерен концерт – част от 20-то издание на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти.

Танцьорите от четирите чуждестранни състава: Фолклорната група „Алианца“ от Мексико, фолклорна  група „Елхориа“ от Египет, Ансамбъл „Абджари“ и Аджарският държавен академичен ансамбъл за музика и танци „Арсиани“ от Грузия, както и три български състава: Детски танцов ансамбъл „Капанче” при читалище ”Напредък”, Танцова група „Фолклоритъм“ при читалище ”Димо Арсов” – Ловско и ансамбъл „Българин” – Варна, показаха на сцената образци от нематериалното културно наследство на родния си фолклор. Истинско преживяване за всички, отделили време на живо да се насладят на огнени ритми от всички краища на света.

Днешният, последен ден от Панаира, е посветен изцяло на фолклора. От 18.00 ч. на площад „Независимост” е откритата сцена „Танцувай с мен” – демонстрация на клубовете по танци и състави за автентичен фолклор. В 20.00 ч. тръгва дефилето на фолклорните състави от площада към Ларгото. Във вечерния концерт от 20.45 ч. освен четирите чуждестранни състава ще участват и ТА”Булгарика” при Центъра за работа с деца и Фолклорен ансамбъл „Родопа”-Смолян. След ритуала за закриване на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти ще има и огнено шоу на Градския мажоретен състав, а небето ще бъде озарено от фойерверки.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.