Обявиха празничната програма за 24-ти май в Разград

Община Разград подготвя общоградско тържество по случай 24-ти май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Стартът на празничната програма за 24 май е хоровият концерт за 165 години читалищно дело в България. В него ще участват хор „Железни струни“ при читалище „Развитие“ – Разград с диригент Красен Иванов и хор „Славянско единство“ при читалище „Напредък“ – Горна Оряховица с диригент Донка Копринкова. Концертът е в 18.00 ч. на 22 май, събота, в Стария театър.

Празничният 24 май започва с ритуал за поднасяне на цветя и венци пред Паметника на учениците на Кирил и Методий на площад „Възраждане“ в 9.30 ч. В 10.00 ч. от площад „Възраждане“ към площад „Ларго“ ще има празнично шествие, в което ще участват официалните лица и представителни групи от училищата в града.

В 10.30 ч. на площад „Ларго“ ще бъде извършен ритуалът по издигане на националния флаг. След това ще бъдат връчени наградите на името на Никола Икономов и Златен Пегас, които ще бъдат гласувани на сесията на Общинския съвет днес /21 май/. Номинирани за двете награди са дългогодишната учителка по руски език Тинка Маркова и поетесата Павлина Стаменова.

Призове ще получат и тазгодишните носители на наградата „Отличник на випуска“, „Студент на годината“, „Учител на годината“ и „Директор на годината“.

Празничната програма ще завърши с концерт на Капанския ансамбъл.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.