Обявиха началото на Десетия ученически журналистически конкурс “Григор Попов”

Община Разград и Центърът за ученическо техническо и научно творчество обявиха началото на Десетия национален ученически журналистически конкурс “Григор Попов”.

Основната тема и на тазгодишното издание на конкурса, носещ името на видния разградски общественик и журналист, е “Светът под лупа”, съобщиха организаторите.

Младите журналисти могат да участват с публицистични материали за вестник, ученически вестници на хартиен и електронен носител, както и с радиожурналистика. Свои творби могат да изпращат ученици от втори до 12 клас от училищата в цялата страна. Срокът на предаване на материалите е 20 февруари 2022 година. Церемонията по награждаване ще се състои на 25 март в двора на родния дом на Григор Попов, в който се помещава музейната сбирка на неговите родители – възрожденците Станка и Никола Икономови.

Пълният регламент на конкурса е публикуван на сайта на Община Разград.

Първото издание на конкурса бе на регионално ниво, когато организаторите получиха подкрепата на кмета на Разград и уверението му, че ще съдейства конкурсът да се развива и занапред. Значителна е ролята на старши учител Веселина Йотова за издигане на неговото ниво, като се има предвид факта, че той възниква като идея в работата й с клуб „Репортери“ в Центъра за ученическо техническо и научно творчество. Благодарение на Националния дворец на децата и Регионалното управление на образованието в Разград, регламентът на конкурса се разпространява в училищната мрежа в цялата страна, което спомага допълнително да се задържи неговият национален статут.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.