Общинските съветници от ГЕРБ няма да участват в заседанието на местния парламент

Ще дарят месечните си възнаграждения за март на БЧК и болницата в Разград

Със специална декларация, на основание обявеното извънредно положение в страната и заповедите на министъра на здравеопазването и кмета на Разград за ограничаване разпространението на COVID-19, групата  общински съветници от ПП ГЕРБ иска заседание на Общинския съвет – Разград, насрочена за последния ден на март, да бъде отложено.

 

Ето текста на документа без редакторска намеса:

„Въпреки извънредната обстановка в страната и пренебрегвайки насоките на Националния оперативен щаб, да сме социално отговорни и да поставим себе си и близките си в социална изолация, председателят на местния общински съвет насрочи сесия. В 21 век, когато комуникациите могат да са изцяло онлайн, недоумяваме кое налага провеждането на сесия „очи в очи”. Още повече, че в докладните записки включени в дневния ред, няма нито една, касаеща извънредното положение. Ние считаме, че в момента продажбата или отдаването под наем на общински имоти, или приемането на отчета за дейността на различни общински звена за миналата година,  не са въпроси, които не търпят отлагане. Единственият важен въпрос днес касае здравето на нашите съграждани и следвайки този приоритет единственото правилно поведение на всеки един от нас е ограничаване на контактите. Министерският съвет провежда онлайн заседания, Парламентът приема единствено мерките по време на извънредно положение, призивът на Държавния глава е институциите да бъдат пример за дисциплина и подражание.

Разумното управленско решение бе да не се насрочва сесия или същата да бъде отменена, по примера на общинските съвети във Велико Търново, Варна, Благоевград, София и други.

Уважаеми госпожи и господа, всички сме наясно, че ситуацията се променя с всеки изминал час и заболелите стават все повече. Има вече и оповестен случай с общински съветник с положителна проба с covid-19 в София. Единственият начин да бъде опазено здравето на българите е социалната изолация. Ето защо, групата на ПП ГЕРБ няма да участва в предстоящото заседание на Общински съвет Разград, с искреното убеждение, че това в момента е отговорното поведение. Това е примерът, който трябва да дадем на нашите съграждани. Ние съветниците от ПП ГЕРБ – Разград ще дарим възнагражденията си от месец март, на БЧК – Разград и МБАЛ „Св. Иван Рилски” – Разград.

Предвид демократичния характер на партия ГЕРБ, не отричаме правото на всеки отделен общински съветник да мисли и постъпва по различен начин, както му диктува собствената съвест.“

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.