Община Разград преведе над 21 630 лева по сметката за лечение на Марти

В изпълнение на решение на Общински съвет – Разград от декемвриюйската сесия, Община Разград преведе 21 630.73 лв. по дарителската сметка за лечение на Мартин Михайлов Христов, съобщиха от пресслужбата на местнат администрация.

6000 лв. от тази сума е от бюджета на Общината за 2023 г. и бе преведена непосредствено след сесията на местния парламент. Останалите 15 630.73 лв. са дарение от възнагражденията за декември на общинските съветници и на кмета, председателя на Общинския съвет, зам.-кметовете, секретаря и главния архитект на Община Разград. В единодушното решение на ОбС бе препоръчано на съветниците и ръководството на местната управа да направят дарение за лечението на Марти като всеки подпише декларация за дарение на минимум 250 лв. от възнаграждението си.

Докладната записка бе по предложение на общински съветници от различни политически сили: Галина Георгиева, д-р Левент Апти, Стоян Ненчев, Радиана Димитрова и Елка Неделчева. В нея се припомняше, че „каузата за набиране на средства за лечението на Мартин Михайлов Христов обединява всички в името на детското здраве и ни дава възможност да проявим съпричастност към съдбата на изпадналите в беда деца и техните семейства“.

18-годишният ръзградчанин е диагностициран в края на 2021 г. с рядък вид тумор на гръбначния стълб – параспинален ПНЕТ /разновидност на Сарком на Юинг/. В момента се лекува в клиника в Турция.

Дарителската сметка за лечението на Марти е:

БАНКА: „Централна Кооперативна Банка“ АД

СМЕТКА IBAN: BG44 CECB 9790 10J1 4490 00

BIC: CECBBGSF

/e-Razgrad/

Hits: 32

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.