Община Разград отново с награда от Асоциацията на българските градове и региони

Община Разград отново бе отличена от Асоциацията на българските градове и региони, съобщиха от пресслужбата на местната управа.

Церемонията за връчването на годишните национални награди на Асоциацията бе в края на конференцията „Стратегически хоризонти пред Зеления пакт и дигиталната трансформация в България. Част II“ през уикенда в Правец. Тя се организира от АБГР с подкрепата на Фондация „Конрад Аденауер“.

Отличието за Община Разград е в категория „Дигитална община 2023“ и отчита положените усилия и постигнати резултати в посока дигитализация и въвеждане на нови електронни услуги. Сред най-актуалните дейности в тази посока е успешното въвеждане на системата за електронен прием на първокласници. Още в първия ден от отварянето на системата бяха приети над 40% от очакваните заявления. „Тази награда е признание, но и отговорност за ръководството на Община Разград и за администрацията, които се стремят да синхронизират предоставянето на административните услуги със съвременните динамични условия на живот, когато гражданите имат нужда да ползват публичните услуги по максимално достъпен начин“, коментира кметът Денчо Бояджиев при получаването на плакета и грамотата на Асоциацията.

Представител на Община Разград на конференцията бе Димитър Ганчев – мл. експерт в отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“, а отличието връчи изпълнителният директор на Асоциацията Ергин Емин.

Това не е първо признание за Община Разград от Асоциацията на българските градове и региони през последните години. През 2021 г. местната управа получи приз в категория „История и традиции“ за опазването на традициите в региона чрез провеждане на фестивали и събития, свързани с богатото културно-историческо наследство на Разградския край.

/e-Razgrad/

Hits: 41

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.