Обучение на доброволци срещу употребата на психотропни вещества

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно информационния център към него в Разград проведе обучение на доброволците – първи етап от реализиране на дейностите по Националната програма за превенция на употребата на наркотични вещества в училищна среда за възрастова група 8-11 клас  „От връстници за връстници“, които ще бъдат обучени за работа по прилагане на програмата, след което ще се сформира самия доброволчески клуб.

Участниците бяха  ученици от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Разград – от 8 и 9 класове. Обучител на срещата беше Валентин Минков – училищен психолог и психолог в Превантивно информационен център – Плевен.

Обучението започна със запознаване и правила на групата, които бяха създадени и записани от самите участници с цел запознанство и сплотяване на групата, а премина през информиране, трениране на умения на доброволците, поддържане сплотеност на групата и стимулиране мотивацията на участниците. Екипът на ОбСНВ и ПИЦ също вземаше участие в обучението.

Двете обучения, които организира Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център са част от дейностите посветени на 26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.