Обсъдиха проектобюджета на Кубрат

Публично обсъждане на проектобюджета за 2020 година на Община Кубрат се проведе в ритуалната зала на читалище „Св. Св. Кирил и Методий“.

Дебатът откри председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, съобщиха от пресцентъра на местната управа. В проектния си вид бюджетът предвижда размерът в приходната и разходната част да бъде 16 513 626 лева. Планирано е общо собствените приходи да бъдат в размер на 2 889 114 лева, като взаимоотношенията с централния бюджет ще са в размер на 11 524 290 лв. По традиция приемането на общинския бюджет става след обсъждане с местната общественост. С рамките на проектобюджета на община Кубрат за 2020 г. присъстващите бяха запознати от кмета на общината Алкин Неби. По време на публичния дебат постъпиха въпроси както и препоръки от страна на присъстващите в залата, сред които бяха общински съветници, представители на бизнеса, общественици и граждани.

Проектът е публикуван на интернет страницата на Общината. Очаква се новият общински бюджет да бъде приет до края на месец януари 2020 г., като той търпи промени и корекции.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.