Областният управител Гюнай Хюсмен с награда  “Димо Хранов” за особени заслуги към читалище “Развитие 1869”

Областният управител Гюнай Хюсмен бе отличен с новоучредената награда “Димо Хранов” за особени заслуги към читалище “Развитие 1869”.

Наградата по време на тържеството за 150-годишнината на читалището му бе връчена от председателя на читалищното настоятелство Красимир Харалампиев, който благодари на Г. Хюсмен за оказваната подкрепа и добра съвместна работа през годините, както и за съхраняване на народностните традиции в област Разград.

Областният управител отдаде заслужено признание в словото си на всички, които през годините са вградили по частица от себе си в това свято огнище на българщината – Читалището, като им пожела здраве, нови творчески постижения в областта на културното просвещение и съхраняване на българските корени, традиции и обичаи.

В Деня на народните будители временно изпълняващият длъжността кмет на Разград Галина Георгиева и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова връчиха наградите на името на Никола Икономов на двама заслужили дейци на културата – художника Петър Арнаудов и музиканта и гъдулар Станчо Станчев .Оркестрантът в Капанския ансамбъл получи наградата си на тържеството в читалището, а художникът Петър Арнаудов – преди това в Дома за възрастни хора.

Във фоайето на читалището бе открита фотоизложба  и бе представен Юбилеен сборник за историята на читалището, а вечерта завърши с откъс от пиесата “Многострадална Геновева” – първото театрално представление в новосъздаденото читалище в Разград. По традиция от миналото, в спектакъла, като самодейни актьори участваха председателят, секретарят и членове на настоятелството на читалището.

Като символ на приемствеността, след представлението своя актьорски талант демонстрираха възпитаниците на младежката формация за театър “Импулс”. Те представиха постановката “Женско царство”.

На тържеството присъстваха зам.-министърът на културата Амелия Гешева и народният представител Десислава Атанасова.

/e-Razgrad/

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.