Областният информационен център представи възможности за финансиране на проекти по европрограми

Възможности за финансиране на проекти онлайн представи днес Областният информационен център в Разград.

Включиха над 45 представители от средите на бизнеса и подпомагащи го организации, земеделски производители, местни власти, неправителствения сектор, местни инициативни групи, експерти и бенефициенти на евросредства, културни, социални и образователни институции.

Експертът от Центъра Емил Чанков представи над 40 възможности за финансиране на проектни предложения от европрограмите и други източници през 2022 година, които са подходящи за кандидати от Разградска област.

Участниците се запознаха с актуални и предстоящи процедури по оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони, която продължава да се изпълнява със свободния  финансов ресурс по нея.

Разяснени бяха и възможностите, които са активни или предстоят на териториите на общините Исперих, Завет и Кубрат, където се изпълняват стратегии за водено от общностите местно развитие.

Представени бяха параметрите на проектите и графиците за кандидатстване по програмите „Еразъм+”, „Европейски корпус за солидарност”, „Граждани, равенство, права и ценности” (CERV), „Творческа Европа”, LIFE и Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав”.

Различни програми, изпълнявани от Агенцията по заетостта, Фонд „Социална закрила” и Агенцията за хората с увреждания, финансирани от държавния бюджет, също могат да бъдат от полза за работодатели, безработни, местните власти и неправителствения сектор в изпълнението на техните дейности.

В края на срещата от ОИЦ – Разград припомниха ангажираността си своевременно да уведомяват потенциалните бенефициенти, за да получават те възможно най-бързо необходимата информация за кандидатстване по тези и други възможности на различните програми.

Представеното в рамките на събитието може да се види ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.