Няколко пожара вилняха едновременно на различни места в Разградско

Около 16.00 часа възниква пожар в къща в село Побит камък, пожарът се разраства и обхваща четири изоставени къщи и селскостопански постройки.

Горят в района сухи треви и храсти. Служителите на пожарната опитват да овладеят огъня, но ситуацията все още е критична. Изгорели са  фотоволтаици в двор, частна собственост. Областният управител  на област Разград Владимир Димитров е на място. Поискана е помощ от Русе. Това съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

С усилията на пожарникарите, земеделци от Побит камък, Дянково и Острово, доброволци от Дянково, Киченица и Топчии, както и лично кметовете на тези населени места, пожарът е овладян.

В същото време пожари имаше и в Кубрат и Завет. Горяха  по същото време сухи треви и под Стражец и до „Пътна среща“, но там пожарът е потушен, остава под наблюдение.

Трафопост се самозапалва в село Хума, община Самуил, но там огъня също е овладян. В Лозница около 15.00 часа са горели сухи треви, но пожарът е потушен.

По инициатива на кмета на община Разград Добрин Добрев, който също бе на мястото на инцидента, в дейностите по пожарогасене бяха включени и работници от „Разградлес”, а сметосъбиращата фирма участва в спасителните работи с водоноска и уредба за пожарогасене.

Пожарът събори едновременно шест електрически стълба, пострада и служебен автомобил на Община Разград, който бе спрян в района.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.