НПТГ „Шандор Петьофи“ се превръща в Център за високи постижения в професионалното образование със спечелен проект за 3 462 000 лева

НПТГ „Шандор Петьофи“ спечели проект „Изграждане на център за високи постижения в професионалното образование и обучение” по плана за възстановяване и устойчивост, финансиран от Европейския съюз.
Общата стойност на финансирането е 3 461 998,49 лв. Договорът е подписан през септември тази година. Продължителността е 24 месеца. Това обявиха на начална пресконференция директорът на гимназията инж. Нешка Христова, зам.-директорът по административно-стопанската дейност Ивелин Иванов, гл. счетоводител Мирослава Куманова и юрисконсултът Хубан Соколов.
Основната цел на предложението е да бъде осигурена модерна и високо технологична материална база за съвременно обучение на учениците по дадена професия, за да отговарят на изискванията на пазара на труда. Част от проекта е и засилване на взаимоотношенията с висши учебни заведения и бизнес и създаване на нови с международни партньори за съвместни дейности. Очакванията са базата у учениците да бъде надградена със знания и умения с нови дигитални технологии при постъпване във висши училища. Формиране на грамотни, иновативни, отговорни и активни граждани с целенасочено гъвкаво, адаптивно, модерно, пазарно ориентирано и качествено професионално образование по актуалните специалности. Както и провокиране на интерес към старите, по-малко популярни професии, силно търсени напоследък с гарантиран успех на пазара на труда.
В проекта е предвидено и внедряване на енергийна ефективност и опазване на околната среда.
/e-Razgrad/

Hits: 346

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.