Нов мамограф ще купи Диагностично-консултативният център в Разград

На септемврийското си заседание днес Общинският съвет в Разград разгледа 10 докладни записки.

Съветниците дадоха единодушно съгласие „ДКЦ I-Разград“ да купи със собствени средства директно дигитална мамографска система на стойност около 200 000 лева. Настоящият мамограф е купен преди 18 години, бил втора употреба – обясни управителят на ДКЦ д-р Николай Денев. В отговор на въпрос на общинския съветник Ивелина Ангелова той увери, че мамографът подлежи на контрол два пъти годишно и изследванията са качествени.

Приет бе нов Правилник за символите, почетните звания, наградите и паметните знаци на Община Разград. С приемането му се цели постигане на яснота, прозрачност и обективност в дейността на Общинския съвет по тези въпроси. Предвидени са широки възможности за участие на гражданите и юридическите лица при номинирането на кандидатурите, тяхното обсъждане и приемане на решения от Общинския съвет. Правилникът определя и йерархия на званията и наградите, като не се допуска удостоените със звание, стоящо по-високо, да бъдат номинирани за такива от по-нисък ред.

Сред докладните за септемврийската сесия бе и предложение за завишаване на броя на децата в групи над нормативно определения максимум в детските градини в община Разград за учебната 2024/2025 година, допускане на група с брой деца под определения минимум в детска градина и на изключения от минималния брой на ученици в паралелките на училищата в община Разград за учебната 2024/2025 година.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.