Новите дейности в „Резонанс“

Лятната работа в Център за извънучилищна подготовка “Резонанс” в Разград  продължава интензивно.

През ваканционните месеци в Центъра работи лятна занималня, която удовлетворява потребностите на децата от игри, забавления, но и учебен процес през лятото. Основната дейност е учебният процес за подготовка за учебната година и седмични мисии, които са част от кампанията ,,Еколято‘‘. Допълнителните дейности са вече традиционните занятия по английски език, математика, руски език, испански и италиански език. Освен тях от тази година са въведени и нови форми на работа.

От януари отвори врати ,,Клуб Фламенко‘‘. Момичетата идват с голямо желание и ентусиазъм. Още с първото си появяване на сцена трудът им беше възнаграден – на Националния фестивал на танцовия театър в края на април в Разград групата получи Специалната награда на журито за характерен танц. Фламенко е специфичен танц, носи много емоция и красиви преживявания.  Тъй като и големите имат потребност да танцуват и да се забавляват, Клубът се разрасна, като се сформира група по Фламенко и за възрастни. Защото Фламенко разгръща вътрешния огън, развива увереност, носи радост и удовлетворение, променя характери. Не е необходимо да имате тренинг, няма значение на каква възраст сте. Единственото, което има значение, е вашето желание да танцувате. За по-добър ефект занятията се съчетават с дихателни и медитативни техники. Провеждат се в почивните дни.

Поставено е началото на нова програма за работа с децата.  Идеята е да ги подкрепяме в разгръщането на техния творчески потенциал, за да изявяват себе си. Ключът към успешната работа с едно дете е да го познаваме добре. А всяко дете е уникално, неповторимо и съдържа безкраен потенциал от възможности и способности и е редно да му даваме шанса да ги проявява и развива. Всяко дете има своя уникален талант, който може да бъде реализиран. Водени от тези идеи, ние разработихме нова методика за работа с децата, която да им помага за постигането на вътрешна хармония и баланс.  Когато едно дете е в това състояние, то се чувства свободно да се проявява и разгръща. Занятията се провеждат два пъти седмично с продължителност 30 минути, като първата част на всяко занятие е 10-минутен релакс, след което следват разнообразни творчески дейности.

Наричаме програмата “Творчество и Личностно развитие”- ТЛР, за да удовлетворява творческите потребности на всяко дете, в резонанс с характеристиките на съвременните деца. Децата играят, рисуват, танцуват, изявяват себе си, творят с вдъхновението, което е изначално заложено у тях. Ако вашето желание е да се работи индивидуално с детето – въведена е и индивидуална форма на работа по същата програма. Ако пък детето ви не е включено в лятната занималня, но имате желание да се възползвате от тази програма, също бихте могли да го направите – както индивидуално, така и в група.

Възможност за личностно развитие се предоставят и за родителите. Всеки, който работи за своето личностно израстване, може да се възползва, като участва в организираните семинари от ЦИП “Резонанс” – онлайн и присъствено, или от отворената вече възможност за индивидуални консултации, където може да бъде направена индивидуална програма. Следващият онлайн семинар ще се състои в първите дни на август.  Следете ни в страницата на „Резонанс” във фейсбук:

https://www.facebook.com/rezonansrazgrad

За всички инициативи можете да получите повече информация на тел.: 0899781602

0899835837.

Нели НИКОЛОВА

Hits: 262

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.