Нова възможност за потребителите на социалните услуги „Домашен помощник“ и „Личен асистент“

Изтича срокът за социалните услуги „Домашен помощник“ и „Личен асистент“, потребителите трябва да подадат заявления, за да имат възможност да продължат да ползват подобна услуга, съобщиха от пресцентъра на Община Разград.

Към настоящия момент в двете социални услуги ползват 110 души. Срокът им изтича на 31.12.2019 г.

За да могат да ползват подобна услуга и занапред, по-голямата част от потребителите трябва да подадат заявления за ползване на социалната услуга „Личен асистент“, предоставяна от Община Разград от 1.09.2019 г. съгласно разпоредбите на Закона за лична помощ.

Услугата могат да ползват: хора с право на чужда помощ с определени 90 и над 90 на сто вид и степен на увреждане или степен на трайно намалена работоспособност; Деца с право на чужда помощ с определени 50 и над 50 на сто вид и степен на увреждане или степен на трайно намалена работоспособност; Деца с право на чужда помощ с определени 90 и над 90 на сто вид и степен на увреждане или степен на трайно намалена работоспособност;

Община Разград апелира всички потребители, ползващи услугите, които изтичат на 31.12.2019 г. и попадащи в  цитираната по-горе група лица, да подадат заявление за изготвяне на Индивидуална оценка и Направление в „Социално подпомагане“ – Разград на адрес: бул. „Княз Борис I“ 72, за да имат и догодина личен асистент.

За повече информация: отдел „Социални дейности“ на Община Разград, тел. 084 618 218.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.