Недим Тахиров отново в ръководството на Комисията по екология в Сдружението на общините

Шефът на дирекция „Екология, ред и сигурност“ в Община Разград Недим Тахиров бе избран за част от ръководството на един от експертно-консултативните органи на Националното сдружение на общините в България и за мандат 2023-2027 г. , съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Това стана на учредителното заседание на Постоянната комисия по околна среда, кръгова икономика и зелени политики. През настоящия мандат комисията е от 144 души от 81 общини, които са заявили своя интерес и са се записали за участие. Сред тях са деветима кметове на общини и петима районни кметове, 25 зам.-кметове, петима председатели на Общински съвети и 19 общински съветници, освен експертите и ръководители в местните администрации.

За председател на комисията единодушно е избрана Надежда Бобчева, зам.-кмет на Столична община. Недим Тахиров е избран за зам.-председател, още четирима представители на местната власт.

Недим Тахиров е на 53 години, работи в Община Разград в сферата на екологията от 2000 г. Три пъти е избиран за председател на екокомисията към кметското сдружение.

През 2024 г. темата за прехода към нов модел за определяне на размера на таксата „битови отпадъци“ ще бъде сред приоритетите в работата на комисията. Това е продиктувано от законодателните изисквания за промяна на подхода по принципа „замърсителят плаща“. Освен всички аспекти на процесите, свързани с управление на отпадъците, важни за общинските ръководства са възможностите за управление на ВиК сектора. Широкият спектър от специалисти в състава на комисията в новия мандат: инженер-еколози, юристи, финансисти, хидроинженери, строителни експерти, икономисти, специалисти по енергийна ефективност, подчертава и комплексния характер на политиките в областта на устойчивото развитие, които предстои да бъдат обсъждани.

/e-Razgrad

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.