На 30 април ОбС ще гласува освобождаването от наеми и такси на наемателите на общински терени и имоти за времето на извънредното положение

ЗА ПРЪВ ПЪТ ЗАСЕДАНИЕТО ЩЕ Е В СТОЛА НАД БИСТРО „ЗАЙО БАЙО“ – ЗАРАДИ ПАНДЕМИЯТА ОТ КОРОНАВИРУС

Следващата редовна сесия на Общинския съвет в Разград ще е в последния ден на април, става ясно от поканата на председателя на местния парламент Стоян Ненчев, публикувана в сайта на Общината.

За пръв път обаче – заради пандемията от коронавирус – заседанието ще е в стола над бистро „Зай Байо“.

Засега, ако няма включени по извънредния способ, съветниците ще разгледат 15 докладни записки. Пълният им текст е публикуван на сайта на Община Разград.

Ще освободим от наеми и такси наематели на общински терени и имоти за времето на извънредното положение, обяви в свое видеообръщение кметът Денчо Бояджиев още в началото на април. Първите две докладни на предстоящата сесия са тъкмо затова.

С допълнение на Наредба14 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Разград, за  периода на извънредното положение до неговата отмяна, ще се освободят от таксите ползващите общински терени и имоти, чиято дейност е временно  преустановена в резултат от въведените със заповеди на министъра на здравеопазването и на кмета на Разград забрани, ограничения и други мерки, вследствие на които ползването на предоставените общински терени е невъзможно.

Другата докладна е за таксата „тротоарно право“. От нея ще бъдат освободени засегнатите от извънредното положение. Разликата тук, че всеки един ще трябва да подаде заявление по образец до Общината за спряната му търговската  дейност. Документите ще разгледа специално създадена за това комисия.

Отново заради извънредно положение, в заседанията на постоянните комисии ще преди сесията – на 23 април, ще участват само общински съветници и служители на общинската администрация. А самата сесия – на 30 април от 13.30 часа, ще може да бъде проследена пряко по телевизия Кис 13  и Радио Разград и онлайн – на сайта на Община Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.