На тържеството за професионалния си празник лекарите и сестрите от разградската болница получиха обещание за нови заплати

Тържеството на лекарите, сестрите и всички останали от Многопрофилната болница за активно лечение „Св.Иван Рилски“ – Разград в механа „Лятно кино“ в навечерието на Световния ден на здравето – 7 април, започна с поредица изненади – коя от коя по-приятни.

То започна без предизвестие – с появата на сцената на ангелогласата Жаклин Таракчи и нейния специален поздрав към празнуващите. 16-годишната певица е с разградски корен и бе посрещната с много аплодисменти.

Доброто настроение надгради директорът на болницата д-р Гечо Жеков, който – след благопожеланията за здраве и успехи в личен и професионален план, обеща на всички нови заплати, веднага след като новата методика за тяхното формиране бъде готова. И по този повод – ново тържество за всички заедно.

Кметът на Разград д-р Валентин Василев бе в залата и лично поздрави хората с ангелски сърца, които – от ръководството до последния, работещ в болницата, в последните години осезаемо подобряват нейния имидж сред хората от града и областта. „Благородни професии като вашите се превръщат в мисия, поверена в ръцете на хората с ангелски сърца“, каза в обръщението си градоначалникът.

„Прекланяме се пред вашата всеотдайност в грижата ви да запазите най ценното – здравето и живота ни! Благодарим за надеждата и морала в работата си. Убедена съм, че бъдещето пред вашите професии ще е по-добро и това време не е далеч“, са казваше в поздравителния адрес към празнуващите на народния представител Десислава Атанасова.

Свой поздравителен адрес бе изпратил и областният управител Гюнай Хюсмен: „С изключителен респект и уважение отравям към вас своите искрени благопожелания за професионалния ви празник. Благодаря за вашата всеотдайност и съпричастност в грижите си към пациентите – когато са най-уязвими и раними. Но – дарявайки здраве на другите, съхранявайте и вашето здраве, намирайте време за себе си, празнувайте като сега, за да ви имаме и утре!“, в характерния си емоционален и цветист стил бе благопожеланието на губернатора.

Празникът продължи с много песни, танци, хора и ръченици. А всички имаха удоволствието да се насладят отново на изпълненията на Жаклин Таракчи и специалните гости от Русе – Танцов клуб „Фламинго“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.