На прага на нова предизборна кампания: Гюнай Хюсмен с равносметка на стореното от него и последното правителство на ГЕРБ за Разград и Лудогорието

На финала на явно отиващото в историята  48-Народно събрание и стягащ се за нова предизборна кампания Гюнай Хюсмен направи пред журналисти равносметка на стореното от него като областен управител и последното правителство на ГЕРБ за Разград и Лудогорието.

С подкрепа от държавата, извънбюджетни пари, спонсори от страната и чужбина и негови лични средства. Както и какво се е случило от там насетне тук и в страната.

Първото посочено от Гюнай Хюсмен бе преотстъпването от държавата на сградата на ДНА в Разград на областната администрация с идеята там да бъде настанена тъкмо  областната управа. Последва ремонтът на джамията „Макбул Ибрахим паша“, затворена преди повече от 70 години.

И още: осигурени средства за довършването на втория православен храм „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител“; ремонт на читалище „Развитие“ в Разград; двудневни екскурзии до Одрин за 3000 души от различни социални, творчески и професионални общности от Лудогорието; активна работа за получаване на българско гражданство на д-р Абдуллах Заргар от Исперих; осигурени работни места на хора, основно от Исперихско, в „Шише джам“ – Търговище; почистване на коритото на р. „Бели Лом“ от Разград до Дряновец; ремонт на училища и детски градини по програмата „Региони в растеж“; санирани 22 жилищни блока в областта по програмата за енергийна ефективност и ред по-малки, но не по значение за общността в Лудогорието според Гюнай Хюсмен реализирани проекти.

През мандата 2017-2021 година са осигурени над 100 милиона лева за ремонт на редица второкласни и третокласни пътища.

Според Гюнай Хюсмен от редовните и служебните правителства през последните две години насам в Разградска няма финансиран и реализиран нито един ифраструктурен проект.

Народният представител акцентира и върху няколко случили се и с подкрепата ГЕРБ  неща в настоящото 48-о народно събрание, приело два пъти повече законопроекти от предните три парламента взети заедно: решение за предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост; връщането на хартиената бюлетина за изборите по предложение на БСП; временна парламентарна комисия „Джеймкорп“; по предложение на „Демократична България“ – закон за оперативен контрол над “Лукойл“; облекчаване на процедурите за изграждане на фотоволтаици и слънчеви колектори за топла вода в еднофамилни къщи и вили.

Общинският съветник от ГЕРБ Галина Георгиево акцентира, че с пари, осигурени от последното правителство на ГЕРБ, са ремонтирани водопроводи в жк „Орел“, асфалтирани са улици в Разград и общината. И стигна до извода, че без подкрепа на държавата община от категорията на Разградската, не може се справи без инжекции от правителствата, при това – без значение кой е начело на съответната община.

Областният координатор на ГЕРБ Владимир Димитров заяви, че организацията тук се подготвя за очакваните в края на март или началото на април поредни парламентарни избори.

На пресконференцията присъства и общинският координатор Наско Анастасов.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.