На д-р Горельов с любов

В световният ден на думата „Благодаря“  Сдружение с нестопанска цел „Събуди Лозница“ връчи плакет на доктор Альоша Горельов за личност на 2023 г. съобщиха учредителите на наградата.

Символичното звание му бе връчено от сдружението в знак на признателност и уважение за етичните, морални, нравствени и най-вече човешки качества и добродетели, които той притежава.

Д-р Альоша Албенов Горельов е роден в с. Гарван, Благоевградска област. Когато е 13-годишен семейството му се преселва в с. Синя вода, Лознишко. Завършва Медицинския университет в Пловдив и след дипломирането си започва работа в Лозница като участъков лекар през 1992 година. Специализира педиатрия и работи като детски лекар, а по-късно като общопрактикуващ лекар.

Вече 31 години д-р Горельов се грижи за здравето на жителите на община Лозница –  от новородените, до пенсионерите. Приема пациентите си винаги усмихнат, спокоен, вежлив, с внимателно и грижовно отношение, като се отзовава и дава консултации по всяко време на денонощието, и в делници и празници. Гражданите го уважават, като специалист и човек. Казват за него, че е човек с главно „Ч”. През малкото свободно си време д-р Горельов обича да се грижи за градината си в къщата в Синя вода, а е и запален турист и планинар.

Женен е, има две дъщери. По-голямата – Наджие, е поела по неговите стъпки и специализира педиатрия в „Пирогов”, а малката му дъщеря Алиша изучава японска филология в столицата.

/e-Razgrad/

Hits: 133

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.