На гости при пожарникарите

Отборът „Млад огнеборец“ на ОУ „И. С. Тургенев“, който се класира на престижното III място сред осемте отбора, участници в областния етап на провелото  се на 20 май 2022 г. ученическо състезание, беше гост на пожарникарите в Разград, съобщиха от училищното ръководство.

Инспектор Дончев, който беше техен треньор, организира посещението на учениците като награда за успешното представяне в състезанието. Срещата с истинските пожарникари и възможността да се докоснат до екипировката и всичката налична пожарникарска техника предизвика голям интерес в учениците. Момчетата успяха отблизо да се запознаят с пожарникарската професия, като всеки един от тях успя да се качи на пожарникарската кола, лично всеки изпробва системата за гасене на пожар с водна струя с високо налягане. Децата разгледаха сградата на пожарната отвътре, помещенията на пожарникарите и гаражите на пожарните коли. Интерес предизвика и „вълшебната” тръба, по която се спуснаха пожарникарите, както и моторната шейна, с която  се достига до труднопроходими местности в зимни условия. Видяха къде и кой получава сигналите от телефон 112 за спешни случаи в България.

Учениците много се въодушевиха от този ценен нагледен урок за пожарна безопасност и освен че получиха полезна информация, много се забавляваха и всички бяха готови  да станат пожарникари, допълват от ръководството на училището.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.