Наноси в дере подкопават основите на фирмена база

„Силно съм притеснен, че ще стане беля. Започнах разширение на базата си и когато изкопахме земята за основите, рововете се напълниха с вода.

Не бях обръщал внимание на това, но се сетих, че и стените на старата сграда започнаха да се пропукват. Причината се оказа заблатяването в дерето, което е до мен”, разказва собственикът на фирма „Термоинженеринг“ Цветан Тодоров.

Намерил той двама души, те почистили дерето край имота на бул. „Априлско въстание“ 51, което не е чистено от 2011 година насам, и причината лъснала – заустената канализация за отвеждане на повърхностните води от двата супермаркета от другата страна на булеварда.

Оказва се, че през годините, защото дерето не е чистено, наносите са образували своебразна „пясъчна коса“, тя задържа водата и така се повишава нивото на подпочвените води. Водосборът на дерето започва чак от „Вълчите ями“и при тазгодишните обилни валежи се появило блатото.

„Решението не е трудно. Или трябва да се оправи наклонът на дерето, или да се удължи тръбата на канализацията с… 40 метра – толкова е разстоянието до реката, където то се влива.

Вчера Цветан Тодоров имал среща с кмета на Разград д-р Валентин Василев, Градоначалникът поискал време, за да се ориентира чия собственост е канализацията и да се намеси за разрешаването на очевидния проблем.

Който наистина е сериозен. Кой строи къща в локва? А тук става реч за бизнес, за условия да правиш бизнес. В Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.