Най-желаният урок по музика – „Фортисимо в клас“, вече е във всички основни училища на Разград

КЪМ „В.ЛЕВСКИ“, „Н.ИКОНОМОВ“ И „Н.ВАПЦАРОВ“ , С ПОДКРЕПАТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ДАРИТЕЛСКИ ФОНД ЗА РАЗГРАД, СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАТ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ „И.С.ТУРГЕНЕВ“ И „ХР. БОТЕВ“

Виртуозът на цигулката Хари Ешкенази и колежката му Румяна Маркова дадоха днес старт на поредната учебна година на музикалната програма „Фортисимо в клас“ в Разград заедно с четвъртокласници от ОУ „В.Левски“.

Образователната програма  „Фортисимо в клас“ предлага на децата от Разград вече почти десетилетие различен начин за запознаване с музиката и музикалните инструменти. В часовете по музика професионални музиканти запознават учениците с основните музикални инструменти в симфоничния оркестър – цигулка, виолончело, флейта, обой, фагот, валдхорна, тромпет, ударни инструменти, а от миналата година – и гъдулка.

Досега в програмата бяха четвъртокласниците от основните училища „Васил Левски“, „Никола Икономов“ и „Никола Й. Вапцаров“. Това ставаше с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

От тази учебна година „Фортисимо в клас“ ще е във всички разградски училища, където има четвъртокласници: присъединяват се основните „Иван С. Тургенев“ и „Отец Паисий“, както и СУ „Христо Ботев. Те се включват с подкрепата на Обществения дарителски фонд за Разград, след спечелени проект.

/e-Razgrad/

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.