Най-добрите брейкъри се срещат на Държавно първенство в Разград

130 души ще участват на 12 октомври в Държавното първенство по брейк  в Общинския културен център в Разград.

Това са най-добрите брейкъри страната, сред тях и целият национален отбор при младежите. В брейк битките ще се впуснат претенденти още от София, Варна, Бургас, Враца, Добрич и Пазарджик, съобщи Иван Стоянов, председател на Спортен брейк клуб „Shadows Crew“ в столицата на Лудогорието и член на Българската брейк федерация. Турнира в Разград ще уважи лично и председателят на Българската брейк федерация Калин Калинов.

Квалификациите започват в 12.00 часа и ще продължат до 16.30 часа. В18 часа започват финалите. Изпълненията на състезатилите ще се излъчват и на живо в youtube, ще има и гост артисти.

Състезанията ще бъдат в  стиловете: “батъли „едно на едно“”, “шоу-кейс” и “крю батъли” във възрастови групи: момичета и момчета (шест-девет години и 10-12 години); юноши и девойки (13-15 години и 16-18 години); мъже и жени (19-34 години); мъже над 35-годишна възраст. Разградският спортен брейк клуб ще предстнавят 16 деца и младежи, като 11 от тях ще участват в батълите „1:1“, а останалите в шоу-кейса.

Български и чуждестранни съдии ще оценяват брейкърите. За най-добрите са предвидени плакети, грамоти, предметни награди и тениски, които ще бъдат декорирани на място.

Иван Стоянов изказа благодарности на Община Разград, че за четвърта поредна година подкрепят спортния брейк клуб в организирането на турнири в града. И припомни, че през последните три години Разград домакинства турнири по брейк „Funk Busters“, а сега за първа година и Държавното първенство по брейк.

Сред основните спонсори и тази година са  фирмите „Пилко“ с търговската марка „Лудогорско пиле“ и „Биовет – Разград“.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.