Над 50 деца на празника „Плувно лято 2020”

Зам.-кметът на Разград Милена Орешкова връчи отличията на най-добрите плувци на празника „Плувно лято 2020”, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Плувният празник се организира за 12-ти път от Община Разград, ОУ ”Васил Левски”, СК ”Спорт за всички”- Разград, ОС на БЧК и КПС ”Амфибия”. Участваха над 50 деца, които се обучават от инструкторите: Меглена Ангелова, Жана Петкова и Здравко Душков.

Децата се състезаваха в различни стилове и дистанции от 25 или 50 метра в зависимост от възрастта си. Състезанията бяха за деца от 3 до 7 клас, но имаше и по-малки, а някои от по-напредналите с тренировките участваха и при по-големите от тях. След всеки финиш малките плувци получаваха лакомства, осигурени от фирма „Млин”АД.

Докато организаторите подготвяха награждаването, за децата имаше и забавни игри, в които трябваше да се гмуркат за кенчета с безалкохолни напитки, които после оставаха за тях, както и кенчета с бира за родителите им.

Празникът е посветен на 183 години от рождението на Васил Левски и затова ликът на Апостола бе от едната страната на медалите, които победителите получиха.

На церемонията по награждаване Милена Орешкова поздрави организаторите за инициативата, която насърчава децата да усвояват този красив, но труден спорт, пожела и на малките плувци да продължат за усъвършенстват уменията си и да се радват на хубаво лято.

Гости на празника бяха и директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК д-р Милена Кехайова и главен експерт в отдел „Образование и спорт” в Община Разград Валери Бойчев.

/e-Razgrad/

Hits: 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.