Над 200 полицаи охраняват изборите

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече спокойно, съобщиха от ОД на МВР.

В 7.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани над 200 служители от структурите на полицията и пожарната, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателната комисия.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg/или в ОД на МВР-Разград на тел. 084 62 72 57.

Създадена е организация звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ да работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. В дните от 24 до 27 октомври са издадени 15 удостоверения – 6 в Разград,  4 в Исперих и 5 в Кубрат. В деня за размисъл с удостоверение за гласуване са се снабдили осем гражданин – двама в Разград, трима в Исперих, един в Кубрат и двама в Лозница. През съботния ден са връчени 27 изготвени лични карти – 8 в Разград, 14 в Исперих, 4 в Кубрат и 1 в Лозница. Сключени са и 11 споразумения.

/e-Razgrad/

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.