Над 1500 нарушения по пътищата в Разградско за седмица

1557 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 18 до 24 септември 2023 година, съобщиха ОД на МВР.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ са съставили 1695 фиша и 63 акта. Шест от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци, един моторист и един велосипедист.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в един от случаите причината е употребата на алкохол от страна на водача, в другите пет – неправоспособност на шофьорите

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които петима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец септември до момента на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 3247 нарушения на скоростните режими. В хода на контролните действия са проверени 4859 превозни средства и 5895 лица. Връчените електронни фишове са 219.

/e-Razgrad/

Hits: 6

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.