Над 100 фирми на Есенния панаир, започва на 8 септември

Над 100 фирми ще участват в ХХХ издание на Eсенния панаир, организиран от Община Разград. Това съобщи на пресконференция днес зам.-кметът Мирослав Грънчаров.

От името на ръководството на местната администрация той покани разградчани и жителите на съседни и по-далечни населени места да посетят панаира, който както и миналата година ще продължи осем дни. Официалното откриване е от 19,00 ч. на 8 септември на сцена Ронда.

По алеите на обновения през тази година парк ще бъдат подредени щандове на над 60 фирми от цялата страна: от София, Русе, Варна, Търговище, Враца, Велико Търново, Ловеч, Горна Оряховица, Перник, Дупница, Бяла, Балчик, Провадия, Разград и др. Фирмите ще предлагат разнообразни стоки: детски, дамски и мъжки облекла, чанти, раници, обувки, спално бельо и шалтета, чорапи, детски играчки, сувенири, бижутерия и др. Ще има шатри за продажба на сирене, кашкавал, заквасено мляко, ореховки, ядки, ядкови масла и мезета от производители, които присъстваха и на Панаира на киселото мляко.

По централната алея на повече от 30 щанда ще се предлагат храни и захарни изделия: 12 машини за понички, палачинки, гофрети, щандове за пуканки, памук, царевица, сладолед… Временните обекти за хранене – тип бира-скара ще са 12. Малките атракционни игри ще са 10.
В атракционния кът под Пантеона ще са разположени над 20 съоръжения – едното ще бъде представено за пръв път в страната – .
Ще има и: автоскутер, виенско колело, паратропер, люлка „Диско пейка“, люлка „Брейк Денс“, игра „Томбола“, детски въртележки, бънджи батути, надуваеми батути, детско влакче „Конвой”, спортни стрелбища, силомери…
Собствениците на атракционите са задължени да представят паспорт на съоръжението с протокол за извършен годишен технически преглед, с който се установява безопасност им и се разрешава функционирането им през 2023 г.
Фирмите с големите атракциони – „Валентинов В” – Разград и „Фортуна 2003” – Разград са основните спонсори на културната програма по време на панаира.
А тя ще е разнообразна – народна музика, рок, поп фолк, рап – съобщи зам.-кметът Мирослав Грънчаров.
На откриването на Панаира на 8 септември концерт ще има победителката от „Гласът на България“ за 2021 г. Петя Панева, както и на клуб за народни танци „Абритус“. Концертът започва в 19,00 ч.
На 9 септември от 20,00 ч. е концертът на група „Сигнал“. Също от 20,00 ч. на 10 септември е концертът на Криско.
Вечерта на 11 септември е посветена на фолклора. Първо на сцената ще излязат местни формации – Ансамбъла за изворен фолклор „Капанска китка“ при читалище „Просвета“ – Гецово, Фолклорна група „Капанка“ и Мъжка фолклорна група към читалище „Напредък“ – Дряновец. След капанците на сцената се качва изпълнителят на народни песни Николай Славеев.
На 12 септември от 19,00 ч. е концертът на изпълнители от формации към Центъра за работа с деца, а след тях – на Нелина.
От две части е и концертът на 13 септември. В 19,00 ч. започва спектакълът на Капанския ансамбъл, а след него на сцената излиза Калоян Димитров – BALLAN.
Рапърите Торино и Пашата ще имат концерт на 14 септември от 20,00 ч.
Панаирът завършва на 15 септември с концерт на друг победители от телевизионен формат – поп фолк изпълнителят и победител в осмото издание на шоуто „Като две капки вода“ през 2022 г. Фики.
Мирослав Грънчаров увери, че е създадена организация за провеждането на панаира, осигурени са дежурни както за електрическата, така и за физическата част. Той допълни още, че за да не се дразнят животните от зоокъта, площта на панаира е свита до средата на колодрума, а не както преди до клетките на животните.
Зам.-кметът се обърна към посетителите на панаира с пожелание да консумират
умерено и да се забавляват безкрайно. И помоли да се пази общинското имущество, което ползваме всички, а хората да са бдителни към неприятните случаи от типа на счупени пейки и увредени кошчета
/e-Razgrad/

Hits: 18

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.