Награди за победителите в конкурса „Младите хора между виртуалното и реалното за безопасен интернет“

Днес наградиха победителите в конкурса „Младите хора между виртуалното и реалното за безопасен интернет“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Конкурсът бе организиран от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към него по повод Международния ден за безопасен интернет – 8 февруари. Това е ден, в който общественото внимание в над 140 страни по света се фокусира върху онлайн рисковете за деца и млади хора, и върху необходимостта родители, образователни институции и други организации да полагат все повече усилия за развитие на дигитална и медийна грамотност у децата от най-ранна възраст.

За участие в конкурса бяха изпратени 100  рисунки, 7 компютърни рисунки, 2 колажа и 4 видеоклипа, разпределени в три възрастови групи. Освен от община Разград имаше и участници от Исперих, с.Лудогорци, от Цар Калоян. Включиха се и деца от Комплекс от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в Разград.  Наградени бяха 28 деца.

Част от наградите връчи зам.-кметът Хабибе Расим,  останалите – председателят на Общинския съвет по наркотични вещества Станислава Петрова.

За всички участници в конкурса от Областна дирекция на МВР бяха осигурили почерпка.

Списъкът с имената на наградените участници в конкурса е публикуван и на интернет страницата на ОбСНВ/ПИЦ – Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.