Наградиха победителите по футбол от „Ученически игри 2024”

Зам.-кметът Хабибе Расим присъства на мача за първото място във финалния кръг на „Ученически игри 2024” по футбол за юноши 11-12 клас, на който Разград бе домакин през последните три дни, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Хабибе Расим участва и в церемонията по награждаване на призьорите, връчи и купата и медалите на победителите от  ПТГ „Д-р Никола Василиади” – Габрово.

В оспорвана среща те победиха на финала тима на ПМГ „Иван Вазов” – Димитровград с резултат 2:1. Футболистите от Димитровград останаха на второ място в турнира, но купата за голмайстор на състезанието взе техен играч – Габриел Цветков.

На трето място останаха отборите на СПГЕ „Джон Атанасов” – София и СУ „Св.св. Кирил и Методий” – с. Брезница, Благоевградска област. На пета позиция е тимът на СУ „Христо Ботев” – Балчик, на шеста – ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф” – Разград.

Финалите на „Ученическите игри” по футбол се организират от: Министерство на образованието, Министерство на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи” РУО – Разград, Областен клуб „Спорт в училище”-Разград, Община Разград, ОС на БФС и ПФК „Лудогорец 1945”. В церемонията по награждаването участваха и Николай Миланов от РУО на МОН и Динчер Къров от ОС на БФС. Победителите обяви главният съдия на турнира Милко Георгиев.

Разград е домакин и на още два финала от „Ученически игри 2024” за същата възрастова група. Във физкултурния салон на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф” се играят срещите по волейбол, награждаването е в събота от 11,00 ч., а баскетболистите са в спортна зала „Абритус”, награждаването е от 12,00 ч. на 4 май.

/е-Razgrad/

Hits: 82

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.