Наградиха победителите в състезание по ориентиране, посветено на 70 години от създаването на УСШ

110  деца от Разград, Русе и Търговище участваха в състезание по ориентиране, посветено на 70 години от създаването на Ученическа спортна школа „Руси Бухтев“-Разград, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Надпреварата е част от поредица състезания по спортове, които се развиват в УСШ, и е посветена на юбилея.

Според възрастовата си група състезателите преминаха различни маршрути в парка с дължина между 900 и 3100 м. За всички финиширали имаше здравословен подарък – кофичка кисело мляко за пиене, децата получиха и фланелки с надпис „70 години УСШ“. На индивидуалните победители зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет на община Разград Полина Иванова връчи медали, а на треньорите на отборите – купи.

Директорът на УСШ Цветан Танев поздрави участниците и благодари на спортните школи от Русе и Търговище, които уважиха поканата за участие в състезанието, благодари и на Община Разград за подкрепата през този период от развитието на школата, която осигурява връзката между масовия спорт и високото спортно майсторство в спортните клубове.

По повод 70-годишнината вече бяха проведени няколко състезания: крос „Златна есен“, турнир по стрелба с лък, състезания по бадминтон и ориентиране. На 25 октомври от 10.00 ч. в зала „Лудогорец” започва състезанието по тенис на маса с участие на състезатели от спортните школи в Разград, Русе и Плевен. На 27 октомври състезанията са две, и двете са в зала „Лудогорец” и започват от 11.00 ч. – по волейбол и шахмат. И в двете участват състезатели от школите в Разград и Шумен.

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.