Наградиха победителите в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“

Кметът Добрин Добрев се включи в част от събитията в Седмицата за пожарна безопасност, посветена на 14 септември – Професионалния празник на българските пожарникари и Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

В Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ бе церемонията за награждаване на победителите в областното ниво на международния конкурс „С очите си видях бедата“, а след това малките художници, както и жителите на Разград, имаха възможност да разгледат част от машините, които разградските огнеборци използват при гасене на пожари, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Добрин Добрев поздрави разградските пожарникари за труда и усилията, които полагат. Припомни, че през последната година пожарната, а и останалите институции, както и населението, бяха подложени на много изпитания. „Поздравявам ви за предприетите действия, с които спасите човешки животи и населени места от опожаряване. Да се надяваме, че пред нашата община, областта и държавата няма да има повече такива големи  изпитания“, каза кметът. Той поздрави и децата, участвали в конкурса. „Той не само дава възможност за изява на малките творци, но и дава възможност на нас, възрастните, да видим през призмата на детските очи как изглежда бедствието, освен това и стимулира доброволчеството“ – каза още Добрин Добрев.

Той връчи поздравителен адрес на Началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ главен инспектор Светломир Димитров.

Приветствие към участниците в конкурса отправи и зам.-областният управител Надя Йорданова. Тя и Добрин Добрев връчиха наградите на победителите сред 130-те участници.

/е-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.