Наградиха отличените в инициативата „Доброволчеството носи щастие“

Кметът Добрин Добрев връчи част от наградите в третото издание на инициативата „Доброволчеството носи щастие“.

Това стана на специална церемония във фоайето на Общинския културен център, организирана от Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център към него в навечерието на 5 декември – Световния ден на доброволеца, съобщиха от пресслужбата на местната администрация.

Кметът поздрави смелите и добри деца и възрастни, които през годината са извършили достойни дела. „Освен, че сте изпитали лично удовлетворение и сте зарадвали тези, на които сте помогнали, вие сте направили града, общината и областта по-добро и хармонично място за живеене. Бъдете добри хора, добротата се връща!“, заяви Добрин Добрев. Той изрази вълнението си от факта, че часове преди церемонията се е наложило да се изработи една награда повече – 48 вместо 47, тъй като младият разградски лекоатлет Лъчезар Вълчев впечатли с жеста, направен от него в подкрепа на негов връстник. 18-годишният Лъчезар Вълчев получи днес плик със 700 лв. от Федерацията на жените – половината сума, събрана от благотворителен концерт за Деня на семейството. Лъчезар обаче предостави сумата за лечението на Мартин Христов, който страда от тежко заболяване. „Това е достойно за уважение и подражание, убеден съм, че ще ти се върне стократно. Пожелавам ти да си все така целеустремен и да прославяш нашия град!“, обърна се Кметът Добрин Добрев към Лъчезар Вълчев.

Освен Добрин Добрев, част от  плакетите на наградените връчи председателят на Общинския съвет по наркотични вещества Станислава Петрова.

Сред носителите на наградата са деца, организирали различни инициативи, свързани с благотворителност в подкрепа на Марти, на Ангел Героев и на малката Цвети; деца, участвали в инициативи в подкрепа на пострадалите от смерча в Лъвино, от земетресението в Турция и други природни бедствия; деца, които са изработили къщички за кучетата в приюта за бездомни животни; деца, грижили се за улични кучета и котки; момиче, направило торта за възрастна жена, която не е празнувала рождения си ден. Награди получиха и възрастни – учители и родители, които допринасят за възпитаване на децата в добротворчество.

Пълния списък на наградените може да видите ТУК.

/e-Razgrad/

Hits: 25

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.