Награда на шампиона по колоездене Мирослав Минчев от Общината

Шампионът по колоездене Мирослав Минчев покани разградчани на състезание на 14 септември, след като получи от кмета Добрин Добрев парична премия за високи спортни резултати, съобщиха от местната администрация.
Сумата от 1200 лева се връчва по реда на наредбата за финансиране и подпомагане на спортните клубове и туристическите дружества на територията на община Разград.
Паричната премия Мирослав Минчев получава за призовото първо място на 1000 метра на международно състезание на писта за мъже „София трак“ през юни в София с участието на състезатели от България, Грузия, Сърбия и Литва. Като състезател и треньор в Спортен клуб по колоездене „Спринт“ Мирослав Минчев спомага и за отличното представяне на клуба в отборните надпревари при мъжете, има принос и за развиване на детско-юношеския спорт в Разград.
Дорин Добрев пожела и на Мирослав Минчев, и на председателя на УС на СКК “Спринт“ Мирослав Денев най-вече да са здрави и да получават удовлетворение и като треньори.
Двамата поканиха градоначалника и разградчани на турнира – Купа „Разград“ за мъже и за юноши до 19 години на 14 септември. Състезанието се провежда в памет на дългогодишния треньор Денчо Денев.
Миналата година съчетано с държавния шампионат за юноши младша възраст бе първото издание на купа „Денчо Денев“. Състезанието е включено в календара на Българската федерация по колоездене, включва 4 дисциплини – две спринтови и 2 за издържливост. Заявки за участие са дали 10 български отбора, които традиционно участват в пистови и шосейни състезания. Разградчани ще са с отбор от шестима и ще се бори за победата във всички дисциплини, а при юношите Георги Радославов е фаворит във всички дисциплини, в които ще участва. Организаторите се надяват състезанието да стане традиционно, ще се стремят да привлекат за участие в следващото издание и състезатели от Румъния, Гърция и Турция.
Колодрумът е във вид, в който може да посрещне състезателите, благодарим на Община Разград за подкрепата, която получаваме и за това, че се отзоваха на нашите амбиции да организираме подобно състезание – заявиха Мирослав Минчев и Мирослав Денев. Община Разград подкрепя и финансово, и организационно събитието. При срещата кметът Добрин Добрев обеща служители на общинските предприятия ще изградят шатрите, необходими за състезанието – за състезателите и за съдиите, за да ги предпазват от слънцето.
/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.