Мъж с парализа “изкачи” Еверест у дома с благотворителна цел

Мъж с парализа на левия крак събра над 41 хиляди паунда за благотворителност в необикновено предизвикателство.

Бившият професионален ръгбист Ед Джаксън изкачил височината на най-високия връх на планетата Еверест (8848 м) по стълбите в дома на родителите си, пише “Ройтерс”.

Изпълнението на задачата му отнело по 12 часа дневно в продължение на четири дни. Той изкачил общо 89 059 стъпала на стълбите.

Джаксън, който преди три години получил травма на гръбначния мозък, след като счупил врата си при гмуркане в басейн, ще дари парите за Националната здравна служба (NHS) във Великобритания.

“Беше лудо, странно и прекрасно, нещо напълно различно”, заяви 31-годишният Джаксън пред “Ройтерс”. “Хареса ми, въпреки че беше болезнено, монотонно и скучно на моменти, но през по-голяма част от времето беше много забавно”.

Той посочи, че идващите дарения са му подействали вдъхновяващо. Джаксън допълни, че искал да направи нещо положително по време на пандемията от коронавирус, но не знае защо е избрал точно постигането на височината на Еверест. “Не знам, но се привързах към планините след инцидента, въпреки че ми е малко трудно да вървя нагоре. Да съм сред природата ми помогна за физическото и психическото ми възстановяване.”

Dnevnik.bg

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.