Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС

Ахмед Доган поема временно оперативното ръководство на партията

Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС. Почетният председател Ахмед Доган поема оперативното ръководство на партията до провеждането на Национална конференция. Това се случи на заседание на Централното оперативно бюро, проведено, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

“Това е решение на председателя, мандатът му изтичаше на 12 декември. Той е взел това решение да го направи, не е нищо особено. Г-н Доган ще поеме до конференцията, няма други новини реално. Някъде предполагам, че около февруари, но ще го реши Централният ни съвет. Сега е само това от днешното заседание, което решихме. Това вече е негово лично решение, не е наше решение дали ще остане депутат. Да, разговаряхме, не сме дискутирали тези теми, това беше в момента решението и започваме нашия нормален цикъл, на 17-и ще имаме Централен съвет, където ще насрочим нашата конференция”, заяви Пеевски.

Създателят на Движението за права и свободи Ахмед Доган не се занимава оперативно с ръководството на партията от 2013 година, когато е избран за почетен председател. След това ДПС се ръководи от Лютви Местан, от когото Мустафа Карадайъ поема поста.

Според анализатори като знаков се възприема поздрава, който Ахмед Доган отправи към Мустафа Карадайъ за рождения му ден на 8 май. Тогава той му пожела: “Пожелавам ти да намериш мярата на личното и партийното с националното и европейското политическо здраве”.

nova.bg

Hits: 26

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.