Музика в Икономиката

Преподаватели от „Музикалната школа“ Илия Бърнев“ влизат осмите класове на Професионалната гимназия по икономика „Робер Шуман“ и ще представят предмета „музика“ по нестандартен и занимателен за децата начин.

Това съобщиха днес на пресконференция училищното ръководство и директорът на школата Деян Денчев.

„Наблюденията ни в последните години показват, че музикалната култура при децата е недобра и така стигнахме до идеята освен учебника, в часовете по музика да присъстват и музикалните инструменти , а часовете да водят професионалисти“, обясни идеята директорът на гимназията инж. Христина Панчева.

Проектът стартира, засега, само в четирите осми класа. Уроците обаче ще са отворени и за желаещи от горните класове. Първият час е идния понеделник в актовата зала на гимназията.

„Според нас предложението е страхотно. В учебната програма музиката е някак на заден план, особено при по-големите. Ще се опитаме с колегите да представим музикалните инструментите и музиката като цяло по-нестандартно. Децата ще участват, ще могат да видят, да се докоснат до инструмента. Ще има и изнесени уроци в школата заради инструментите, които не можем да покажем в гимназията“, обяснява Деян Денчев. Надеждата му е с времето в училището да се появят и малки певчески и инструментални състави.

Междувременно стана ясно, че от тази есен в Музикалната школа ще има и свободен клас за възрастни. Вече има четирима записани, но се чува и за още желаещи да се върнат спомените и моженето от детството и младежките години, когато са пели в хоровете или са забивали в училищните банди.

/e-Razgrad/

Hits: 19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.