Момичетата до 14 години от глутницата на Вълците на крачка от финали на турнир в  Бургас

В Бургас се проведе квалификационен турнир за финалите на държавните първенства по баскетбол. В надпреварата участва и отборът на момичетата до 14 години на СКБ „Вълци – Разград“.

Състезателките на треньорите Пенко Велчев и Стоян Петров бяха най-младият и неопитен тим в турнира. В първата си среща отстъпиха с на „Асеновец“ /Асеновград/ – 95:13. Срещу „Шампион 2006“ /София/ разградските момичета спечелиха втората и третата част, стопиха разликата до 7 точки, но в крайна сметка загубиха с 40:50 и не успяха да се класират на финали.

В последния мач от турнира отстъпиха на домакините от „Черноморец 2014“ /Бургас/ с 31:80 точки.

„Пристигнахме в Бургас с единствената цел да изиграем мачовете смело, така все едно сме равни със съперниците ни и, разбира се, да видим докъде сме стигнали след подготовката, пандемията и голямата пауза. Гордея се с момичетата, че дадоха всичко от себе си и се бориха до края на мача“, сподели Пенко Велчев след срещата с „Шампион 2006“.

Благодарение на фирма „Пилко“, популярна с търговската  марка „Лудогорско пиле“, децата успяха да се включат с надпреварата и да преследват мечтата си да върнат Разград сред баскетболните сили на страната.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.