Момичетата до 14 години на „Вълци-Разград” – осми в България

В завършилия в петък в Стара Загора финален турнир сили премериха най-добрите 8 отбора в страната през сезона, като шампиони станаха домакините от „Берое“.

Нашите момичета се изправиха именно срещу тях в първата среща в групите и отстъпиха с 86:45 точки. Във втората среща от груповата фаза Вълците надвиха „Левски“ с 69:60 точки. В третия мач момичетата не можаха да се противопоставят на вицешампионите от „Рилски спортист“ и въпреки подема след полувремето, разградчанки не успяха да наваксат големия пасив и отново отстъпиха в крайния резултат със 75:44 точки.

Така Вълците достигнаха до полуфинален мач със силния и добре познат от региона отбор на „Дунав Русе-2016“. В мач с много борба и ниска резултатност, Вълците загубиха с 51:46 точки.

Във финалния ден момичетата от „Вълци-Разград“ и „Левски“ отново се срещнаха, за да изиграят напрегнат мач, в който столичанки взеха своя реванш и победиха с 55:47 точки.

Така „Вълци-Разград“ се нареждат на 8 място в България от 37 отбора, участвали в държавните първенства за подрастващи – момичета до 14 години.

“Успехът за нас е самото класиране в топ 8. Участието във финалния турнир, където срещаме най-добрите школи в страната, ни дава отправна точка къде сме и накъде искаме да вървим. Най-важното – всички трупаме опит и позитивен, и градивен. А за момичетата остават незабравими мигове, уроци и нови приятелства.”, споделят от Вълците.

Те благодарят на всички за подкрепата през най-динамичния и успешен сезон за клуба. Участието на 12 отбора в държавните първенства за подрастващи е обезпечено от “Амета” с тяхната марка “Лудогорско пиле”, както и от всички дарители през годината. С тяхната изключителна подкрепа над 120 деца тренират и се състезават интензивно, което допринася за изграждане на лидерски качества и умения за справяне, успех и развитие в живота.

СКБ “Вълци-Разград” изказват своята признателност на всички родители, които подкрепят децата си.

Всеки желаещ да запише детето си да тренира баскетбол в клуба, може да проследи страницата на Вълци-Разград във Facebook за актуалния график с тренировки през лятото.

/e-Razgrad/

Hits: 117

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.