Мобилни полицейски екипи отново тръгват по селата в Разградско

Срещите на мобилни полицейски екипи с хората по малките населени места в област Разград се възобновяват, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Инициативата бе прекратена през март заради въведените противоепидемични мерки в страната, свързани с разпространението на COVID-19. От първи септември отново ще има изнесени приемни в селата на областта.

Мобилните екипи са съставени от полицейски служители от охранителна, криминална и икономическа полиция. Служителите, ангажирани с превантивната дейност провеждат ежемесечно срещи с представителите на местната власт и гражданите в населените места. Целта е хората да имат възможност пряко да информират полицаите за нарушения на обществения ред и на Закона за движение по пътищата, за престъпления, както и за случаи, за които е необходима намеса на други компетентни институции. Графиците за срещите се публикуват на сайта на областната дирекция на МВР в Разград.

Данните сочат, че през изминалата 2019 г. мобилните екипи са посетили 218 малки населени места в областта. Получени са 48 сигнала, като 36 от тях са от компетентността на други институции. Те се отнасят за лошата инфраструктура, некачествено или липсващо осветление в селата, поставяне на допълнителни съоръжения, ограничаващи скоростта, проблеми с бездомните кучета. Подадени са шест жалби за нарушения на Закона за движение по пътищата и по три за извършени престъпления и за нарушения на обществения ред. По всички получени сигнали са извършени необходимите действия и проверки, отчитат от полицията в Разград.

/e-Razgrad/

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.