Младежкият БЧК – на 100 години

С изложба в стъклената зала на Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ доброволците от Младежкия българския червен кръст отбелязаха 100-годишния юбилей на милосърдната организация.

Гости на откриването на изложба от снимки, свързани с историята на БМЧК – Разград бяха зам.-кметът и изпълняващ функциите на кмет на Разград Добрин Добрев и зам.-кметът Хабибе Расим

Най-отдалеченият във времето кадър е от 1939 г., а повечето снимки, които ще могат да се видят до следващия петък, са от активната и многостранна добротворческа дейност на настоящите доброволци и на няколко поколения преди тях.

С признателност към делата на младежите от организацията Добрин Добрев връчи поздравителен адрес от името на ръководството на Община Разград на областния координатор на БМЧК Джемал Али. В приветствието си към младите червенокръстци Д. Добрев им пожела да са здрави и все така ентусиазирани в стремежа си да творят добро. Заяви, че благородството, което проявяват, през годините ще им се отблагодари, тъй като „когато човек помага, получава и личностно удовлетворение и признание от обществото“. Зам.-кметът увери младежите, че Община Разград винаги е в готовност за съдействие при провеждането на съдържателните кампании, които инициират.

Откриването на изложбата се проведе при спазване на противоепидемичните мерки в ограничено присъствие на червенокръстци и гости. Сред официалните лица бе и шефът на Дирекция “Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността” в областната администрация Светлин Симеонов, който връчи поздравителен адрес от името на областния управител Иван Борисов, в който той им пожелава да бъдат „все така отдадени на доброто, да го пазите и умножавате, защото няма по-смислен и достоен за уважение живот от този, посветен на другите!“.

Получени бяха и други поздравителни адреси, които пред младежите представи директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК д-р Милена Кехайова.

/e-Razgrad/

Снимки: Общинска и Областна администрация

Hits: 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.