Мирослав ГРЪНЧАРОВ: Разград ще бъде подредена и сигурна община

ИНСПЕКТОРИ ЩЕ ОБИКАЛЯТ СЕЛА И КВАРТАЛИ, ВСЯКА ВЕЧЕР ЩЕ ДОКЛАДВАТ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА СВОИТЕ РАЙОНИ

Кметът е стопанинът на града и общината. Заедно с моя екип сме си поставили за цел Разград да стане подредено и сигурно място за хората. Гражданите да се чувстват  в безопасност, тяхното имущество да е защитено, а средата за живот предвидима и спокойна.

Ще създам общински инспекторат, който ще контролира състоянието на всеки квартал и село. Назначените инспектори ще обикалят районите си и всеки ден ще докладват за състоянието на улици, тротоари, пейки, улични лампи, зелени площи, опасни дървета. На основание на техните доклади на общинските звена ще се възлагат незабавно задачи за отстраняване на повредите или решаване на възникналия проблем. Ще следва и проверка дали работата по конкретната дейност е свършена.

Гражданите  ще могат да подават сигнали за нередности и проблеми в градската среда  на  специално създадена за това е-платформа. Няма да ми се налага както досега да чета публикации в социалнте мрежи, за да разбера къде какво се е счупило или повредило. И хората, и инспекторите ще  ни нформират веднага, а ние ще реагираме бързо.

Средата в Разград ще е сигурна и безопасна. Изграждаето на модерна енергийно ефективна система за улично осветление, ще ни позволи да осветяваме всяка улица, без да повишаваме разходите за електричество.

Денонощно видеонаблюдение ще следи автомобилния трафик, пешеходните зони и невралгичните места във всяко населено място на общината. Центърът за управление   ще е в кметството. Той  ще работив нонстоп 24/7 и във взаимодействие с органите на МВР.

Докато бях заместник-кмет успях да се наложа и осветихме всички пешеходни пътеки. Тази мярка се прие много добре от гражданите. Решил съм в следващия мандат да  подменим сфетофарите. Често се шегувам, че Разград прилича на Кайро, където от всичките пет светофара три работят. И най-добре ще е да ги заменим с кръгови кръстовища, но това ще стане поетапно.

Пешеходните пътеки около училищата ще се повдигнат, за да  се спре скоростното преминаване и да запазим децата си от инциденти. Сега родителите всяка сутрин са като в холивудски екшън, докато возят децата си на до училище.

Нов паркинг в центъра за 200 коли ще направим до недовършената сграда на полицията. Там има около 5 дка площ, която сега пустее. Няма европейски град, който да си позволява терени в самия център да се задушават от бурени и ние ще променим това.

Охрана на земеделската продукция, животни и имущество по селата и вилните зони ще осигурим чрез полска охрана в активния селскостопански сезон.

Преди 4 години  влязох в администрацията от средите на бизнеса. Човек съм на действието и на прагматичните решения. Имам силна експертна и политическа подкрепа. Като заместник-кмет натрупах опит и вече знам, как се върти колелото на общинската машина. Мога да задвижа всяко звено и да го накарам да се движи в полза на гражданте.

Мирослав ГРЪНЧАРОВ – кандидат за кмет на Разград на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Hits: 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.