Мирослав ГРЪНЧАРОВ: Време е Разград да спечели

В УПРАВЛЕНИЕТО ОБЩИ РЕШЕНИЯ ПО ТРУДНИ ВЪПРОСИ СЕ ПОСТИГАТ С ДИАЛОГ, СМЯТА ВОДАЧЪТ НА ЛИСТАТА НА „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“

Господин Грънчаров, Вие сте заместник-кмет на Разград. Какво Ви накара да се кандидатирате за народен представител?

Нека започнем с едно уточнение – аз съм заместник-кмет в отпуск. В момента съм фокусиран върху предизборната кампания на „Демократична България“ и водя листата на кандидатите за народни представители в 47-то НС от Разград.

Приех предизвикателството да вляза в надпреварата за следващия парламент, защото  получих доверие за това от моите колеги в коалицията. А и самият аз считам, че опитът, който натрупах през двете години  в кметския екип на Разград, може да бъде полезен и на национално ниво.

Сега в България много се говори, че каквито и да са резултатите от изборите  на 4 ноември, трябва да се излъчи  правителство. Което означава, че партии , които сега са опоненти, след двадесетина дни трябва да станат партньори и да съставят мнозинство, което да гласува редовен кабинет.

Преди две години в Разград „Демократична България“ получи високо доверие на местните избори, но то не беше достатъчно, за да управляваме. Водихме трудни преговори с БСП и съставихме коалиция, която остави  ГЕРБ извън общинската власт. Много хора тогава смятаха, че това е грешка, упрекваха ни, нас – десните хора, че сме направили съюз с лява партия.

Днес обществото вече е узряло за такива решения. Ясно е, че сътрудничеството между  партиите, които отхвърлят модела Борисов са позиционирани и в левия и в десния спектър на политическия живот. Но общо решение на трудните проблеми може да се намери, защото България трябва да излезе от безвремието, в което ГЕРБ я запрати и да тръгне напред.

Аз имам опит в управление, в което има политически противоречия, но те се преодоляват с диалог. Няма проблем, който да не може да се разреши в полза на хората, но партиите трябва да излязат от тесните си интереси, политиците трябва да оставят егото си  настрана и да са готови на дискусия без ултиматуми, без  червени и сини линии, без предварителни условия.

Дали Вашият стремеж  за сътрудничество ще бъде разбран от хората в Разград, като знаем, че у нас симпатизантите на различните партии по правило възприемат  поддръжниците на други политически сили като врагове?

Аз съм живял през целия си живот в Разград. Познавам много хора, още повече познават мен. През последните две години като заместник-кмет всеки ден се срещах с разградчани в града и по селата. Откликвал съм на стотици молби, сигнали, предложения. Звъняха ми хора, на които е изгоряла крушката на улицата пред дома им, други – на които е разкопан тротоарът. Не съм оставил без внимание нито едно искане, отправено към местната власт по стопанските въпроси, за които отговарям. В моя мандат най-големите индустриални компании в Разград разширяваха мощностите си, успяхме да партнираме и с тях, като преодоляхме напрежението,  което ни остави в наследство предходният кметски екип.

Моят политически капитал е моята биография на местен човек. Разчитам, че  ще бъда подкрепен от граждани от целия политически спектър, защото никога не съм делял хората на наши и ваши. Винаги съм помагал на всички, колкото позволяват правомощията ми на заместник- кмет и съм съумявал да намеря общ език с двама и повече противници, които враждуват помежду си.

Вашето умение да постигате съгласие между спорещи ли е качеството, заради което очаквате да Ви изберат в следващото Народно събрание?

Да, но не само за това. Вече казах, че съм от Разград и винаги съм живял тук. Не виждам в листите на повечето партии водачи от нашия град. Предлагат се имена на хора, родени тук, но напуснали града много отдавна, други се водят от Разград, но  нито са учили, нито са работили в областния център.

Ако влязат в парламента те, ще бъдат депутати от 18 МИР. Аз съм и ще остана човекът от Разград. В почивните дни, през ваканциите, във времето свободно от парламентарни задължения аз няма да ида на посещение в избирателния си район, за да се срещна с гласувалите за мен. Аз ще си дойда у дома, ще изляза в квартала където живея, ще пия бира със същите хора, с които го правя  от години.

На мен няма да е нужно да се обяснява, какво има и какво няма в Разград, нито да си записвам, как следва да се подобри животът на избирателите ми. Защото това е и животът  на моето семейство.

„Демократична България“ е партията, която показа, че е готова за разговори, има капацитет от подготвени хора, може да  тласне  страната напред. Ние вярваме че ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИЯ ДА СПЕЧЕЛИ,  а аз мисля, че най-накрая  е ВРЕМЕ И РАЗГРАД ДА СПЕЧЕЛИ!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Hits: 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.