Министърът на туризма посети щанда на Разградския музей на изложението „Ваканция & СПА“

Екскурзоводите в Регионалния исторически музей в Разград Полина Неделчева и  Виктория Вълчева представят историята, възможностите за туризъм и красотата на Лудогорието на юбилейното 40-то Международно туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо 2024“ в София под егидата на Министерството на туризма.

На стилния си щанд на тридневния форум /13-15 март/ в „Интер Експо Център“ с рекламни материали и модерни аудиовизуални средства пред любителите на пътешествията те ще показват и разказват за древния Абритус, за много успешната лятна образователна програма за деца и ученици от 1 до 7 клас от цялата страна „Един ден на Абритус“, за всички обекти на музея, за бита и обичаите на капанците и за Разград като туристическа дестинация. Тук акцентът е върху събитията от културния календар на Община Разград с активното участие на Регионалния исторически музей в тях: „Белите нощи на Разград“ – фестивал на материалното и нематериалното културно наследство и уникалните в страната Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти.

Интересът към щанда на РИМ-Разград е сериозен още от първия ден на изложението, включително и от министъра на туризма Зарица Динкова, която, след като откри изложението, посети и се запозна с част от участниците в него. При щанда на разградчани бяха още както немалка част от  туроператорите, така и неорганизирани туристи и медии. Тазгодишното изложение „Ваканция & СПА“ събра над 250 изложители от 15 държави от Европа, Азия и Африка. Страна-партньор на „Ваканция & СПА“ е Мадагаскар. Изложението е едно най-мащабните туристически събития на Балканите, което поставя във фокуса на вниманието важното стратегическо направление в развитието на страната ни като туристическа дестинация.

/e-Razgrad/

Hits: 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.