Министерството на отбраната усилва охраната на държавната граница

Министерството на отбраната усилва охраната на държавната граница, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Със заповед на министъра на отбраната Тодор Тагарев и отправено искане от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов се въвеждат допълнително 50 военнослужещи с шест единици пътни превозни средства с повишена проходимост от състава на Въоръжените сили, обясниха от министерството.

Военнослужещите и техниката се въвеждат допълнително за подпомагане на органите на Министерството на вътрешните работи (МВР) при охраната на държавната граница и за противодействие на незаконно навлизане на мигранти на територията на страната. Усилването на охраната на границата е считано от днес до 8 ноември.

С това участието на Министерството на отбраната в подпомагането на органите на МВР по охраната на българо-турската граница и тяхната логистична поддръжка нараства на около 430 военнослужещи с около 90 единици техника, съобщиха още от ведомството.

Армията помага за охрана на нашата граница. Ако се наложи, ще изпратим и още военнослужещи, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти във Военномедицинската академия в София на 14 октомври. Според него очакваният мигрантски натиск не би попречил на влизането на страната ни в Шенген. Мисля, че всички разбират сегашната ситуация и условията, при които трябва да гарантираме охраната на границата. Ще направим всичко възможно да я гарантираме, посочи Тагарев.

БТА

Hits: 14

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.